Kunstcollectief Krimpen aan den IJssel


Exposities

Een overzicht van de afgelopen gezamelijke exposities.


Zoetwatergetijdenkunst

24-26 mei 2019

De zomer-editie van de voorgaande winter expositie. Mede mogelijk gemaakt door Gemeente Krimpenerwaard , Zaag55, stichting DEICK en Streekfonds Krimpenerwaard . Met dank aan Starframe, Kaashandel Markus, Betonstaal.nl, Tuincentrum Krimpen, Efficiënta drukwerk en House of laks. In samenwerking met Zuid-Hollands landschap, Synerkri en Sega di Canto.


Zoetwatergetijdenkunst

16-18 november 2018

Het eiland de Zaag ligt in een zoetwatergetijden gebied. Stuw-Art wilde de bezoeker meevoeren door dit bijzondere natuurgebied. In de expositieruimte van Zaag 55 was het werk van Stuw-Art te zien. Onder het genot van een drankje en hapjes kon u ronddwalen tussen schilderijen, foto’s, beeldhouwwerk en meer.


ART01080

25-27 mei 2018

Een expositie waar meer dan 30 kunstenaars aan deelnamen, uit Krimpen en Rotterdam. Een deel van Stuw-Art participeerde.


Krimpenfestival

26 september 2015

Elke kunstenaar had een eigen box waar men mobiel en onafhankelijk van een ruimte kon exposeren. Tijdens het Krimpenfestival hebben we een try-out mogen houden op de trap van het nieuwe raadhuis.


De magie van lucht

13-14 en 20-21 september 2014

Aan deze tweejaarlijkse kunstmanifestatie van de Krimpener Kunstwaard, namen 15 deelnemers van Stuw-Art en 2 gasten deel. Stuw-Art heeft werk geëxposeerd onder het thema "De magie van lucht", in de oude fabriek en in de buitentuin. Ook werd er een interactieve muzikale creatie gerealiseerd.


Tijdgenoten

2-3 november 2013

Veertien Stuw-Art kunstenaars hebben zich een jaar lang bezig gehouden met het concept "Tijdgenoten" en toonden vele dimensies daarvan in schilderijen, beelden en foto’s. Zo was voor de gasten een boeiende tocht door de huidige wereld te maken, vooral omdat alle kunstenaars beide dagen aanwezig waren en de gasten zo ook als tijdgenoten ontmoet konden worden.


Er was eens een fabriek ...

17 december 2011 - 26 januari 2012

Leden van Stuw-Art hebben zich een aantal maanden bezig gehouden met het verschijnsel resonantie. Daarna hebben zij een weekend lang ieder voor zich – maar met zijn allen – getracht naar de historische hal van de voormalige Motorenfabriek Bolnes op de Zaag te luisteren en vast te leggen.


Kunst kent geen grenzen

17 december 2011 - 26 januari 2012

De deelnemers aan het "Festival of broken umbrellas" hebben een compositie van 16 vierkante meter gemaakt waarbij ieder op de andere kunstenaars mocht ingrijpen. Het doek werd daarna in 16 aparte doeken uiteengenomen. Ieder koos een deel en gebruikte dit in eigen atelier om een eigen uitwerking min de eigen kunst-aard te maken. Daarna werden de doeken weer samengevoegd.


Festival of broken umbrellas

23-25 september 2011

Zestien kunstenaars verenigd onder de naam Stuw-Art presenteren zich voor het eerst in een kunstfestival. Op de locatie de Zaag werd een expositie van hun werk ingericht waar elk van de deelnemers zich hebben getoond. Dit was hun nieuwe vorm voor de vroegere Atelierroute Krimpen aan den IJssel.